Commerzbank: MB adım atmazsa dolar 6 lirayı bulabilir

Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank analisti Tatha Ghose, döviz kurundaki rekor artışlara rağmen Merkez Bankası'nın (MB) 'hayat belirtisi' göstermediğini belirterek, "7 Haziran'daki Para Politikası Kurulu'na (PPK) kadar adım atılmazsa dolar 6 lirayı bulabilir" öngörüsünde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dolar 4.92, euro 5.79'la yeni rekor seviyelere ulaşırken, gram altın da 200 lirayı test etti. Bu gelişmelere rağmen hükümet baskısı altındaki Merkez Bankası, son gelişmeleri seyretmeyi sürdürüyor. Commerzbank'ın analisti Tatha Ghose, Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında geldiği rekor düşük seviyelerin ardından yayınladığı raporda, bu gelişmelere karşın Merkez Bankası'nın 'yaşam belirtisi' göstermediğini belirtti.

Bloomberg HT'nin rapordan aktardığına göre Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank, Merkez Bankası'nın faiz artırmak için 7 Haziran'daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını bekleme gibi bir seçeneğinin dahi olmadığı görüşünde.

Analist Ghose'un ifadesine göre MB'nin geçen ay faiz artırmış olma durumu, Dolar/TL'yi 4.00 seviyesinde sabitleyebilecekken, bu faiz artışının şu an gerçekleşmesi, kuru ancak 4.30-4.50 seviyelerinde tutabilir.

Commerzbank analisti, Merkez Bankası'nın faiz artışı için haziranı beklemesinin ise söz konusu seviyeyi tahminen 6 lirayı çekebileceği yönünde görüş bildirdi.

TL neden dolar karşısında eriyor?TL neden dolar karşısında eriyor?