Hükümet 'kaçak geçişler'e af getiriyor

Hükümet, köprü ve otoyollarda kaçak geçiş nedeniyle verilen cezalara af getiriyor. Hükümetin af getirdiği cezaların toplamı yaklaşık 900 milyon lira.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İktidarın seçim öncesi gündeme aldığı vergi, SGK primleri ve diğer kamu alacakları için yeniden yapılandırma öngören düzenlemeye yeni TBMM Plan ve Bütçe komisyonu'nda hükümler eklendi. Buna göre halen yapılandırma kapsamında olan mükelleflere de ödemedikleri taksitler için ek süre tanındı. Torba tasarıya eklenen önergeye göre, taksitlerini aksatan mükellefler, yapılandırmanın bozulmaması koşuluyla, 1 yıla kadar ek süre alabilecek. Ayrıca köprü ve otoyollardaki kaçak geçişlere kesilen cezalar da affedilecek.

BAKAN ARSLAN BİLGİ VERDİ

Düzenlemeye ilişkin bilgi veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, devletin sorumluluğunda olan köprü ve otoyollarda bugüne kadar yaklaşık 7.5 milyon kere ihlal olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“İnsanlar kaçak geçiş yapmak durumunda kalmış, OGS ve HGS’lerinde yeterli bakiye yok ya da kredi kartına bağlı değil. Bakiyesi yeterli zannediyor insanlar ama bakiye yeterli değil, aslında dönüp kontrol etse görebiliyor. Daha sonra gecikmiş tebligatlar gelince de 15 günlük itiraz periyodu geçtiği için düzeltme şansı olmuyor. Böyle olunca da bekleyen 7.5 milyon tebligat var. Karayollarının işlettiği otoyol ve köprülerdeki bu anlamda cezai rakamlar da 900 milyon lira civarında. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen tasarıyla yapmaya çalıştığımız, vatandaşımıza yönelik bu cezai müeyyideyi ortadan kaldırmak ve sadece ana parayı yasal faiziyle ödemeleri durumunda bundan kurtulmaları.” (HABER MERKEZİ)