Beştepe'de ekonomi zirvesi

Merkez Bankası'nın müdahalelerine rağmen dolar rekor üstüne rekor kırarken, ABD'nin İran'a yeni yaptırım kararlarının Türkiye ekonomisini de doğrudan etkilemesi bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi yönetimini Beştepe'ye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ekonomisinde göstergelerin hızla bozulması, hükümette hareketliliğe yol açtı. Dolar 4,37'yle yeni bir rekor kırarken, çift hanelerde seyreden enflasyonu ve yüksek faizleri görüşmek üzere Beştepe'de ekonomi zirvesi toplanacak. Toplantıda, Zarrab davasıyla ilişkili olarak kamu bankalarına kesilmesi beklenen milyarlarca dolarlık cezanın da ele alınması bekleniyor.

Dolar/TL’nin 4.40’a dayanmasına neden olan ABD Başkanı Trump’ın ülkesinin İran’la nükleer anlaşmadan ayrılacağını ve yaptırımların yeniden uygulanacağını açıklaması Ankara’da hareketlilik yarattı. Dünya gazetesinde yer alan habere göre, dün gece yarısı cumhurbaşkanlığı, ekonomi yönetimini Beştepe'ye çağırdı.

İstanbul’da TKBB’nin olağan genel kuruluna katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben’nin söz konusu toplantı sonrasında Ankara’ya dönecekleri ve öğleden sonra yapılacak TSPB ve FKB’nin genel kuruluma katılmayacağı öğrenildi.

Bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün saat 14.00'de Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyeleriyle biraya geleceği duyuruldu.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler kriz ekonomi Beştepe ekk