Kalp krizinden ölen AK Partili başkan: Şeker fabrikalarını satmayın

Elazığ, Yurtbaşı'nın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Ergin, 9 Mart'ta kalp krizi geçirip hayatını kaybetmeden günler önce Şeker-İş'in özelleştirilecek şeker fabrikaları için hazırladığı kitap için bir yazı kaleme aldı. Ergin, “Bu fabrikaların kapatılmasının veya özelleştirilmesinin çiftçilerimize büyük darbe vuracağı kanaatindeyim” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Elazığ Merkeze bağlı AK Partili Yurtbaşı Belde Belediye Başkanı Mustafa Ergin ,9 Mart’ta gittiği av dönüşü kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Ergin, ölümünden kısa süre önce Şeker-İş’in iki ciltlik 'Şeker Fabrikalarının Kurtuluşu İçin 'Milli Mutabakat' Tutanakları' adlı kitabına şuları yazdı:

“Türkiye Şeker Fabrikaları ülkemiz açısından bir değere sahip olup bu fabrikaların kapatılması veya özelleştirilmesi ülke çiftçiliğine büyük bir darbe vuracağı kanaatindeyim."

Belediye Başkanı'nın el yazıyla kaleme aldığı yazının devamı şöyle şöyle: "Özellikle ilimizde bulunan Elazığ Şeker Fabrikası yerel halkın büyük geçim kaynağı olan tarım hayvancılık ve istihdam olarak hem beldemize hem de ilimize büyük katkılar sağlamaktadır. Dünya şartlarındaki en iyi ve kaliteli şekeri üretip ilimize ve ülkemize hem ekonomi olarak hem de sınai olarak destek olmaktadır. Ülkemizin bulunduğu ve içerisine çekilmek istendiği şu sıkıntılı ve bir o kadar da tehlikeli dönemlerde Elazığ fabrikasının özelleştirilmesi başta ülke ekonomisi olduğu kadar ilimizdeki çiftçileri, esnafı, hayvancılık sektörünü ve istihdam alanını tehlikeye sokacaktır."