Fatma Tuba Yazıcı kimdir?

'Gizemli Milyarder' başlığı ile Forbes dergisine kapak olan Fatma Tuba Yazıcı, eşinin vefatını ardından Diler Holding'in yönetimini üstlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eşinin ölümüyle 36 yaşında Diler Holding’in başına geçen Fatma Tuba Yazıcı, serveti kısa bir sürede 1,1 milyar dolara ulaştı. 'Gizemi Zengin' başlığıyla Forbes dergisine kapak olan Fatma Tuba Yazıcı dünyanın en zenginleri listesinde de 1741. sırada yer alıyor.

İnşaat sektöründe de hizmet veren Diler Holding patronu Fatma Tuba Yazıcı 1973 yılında doğdu. 36 yaşındayken eşi Recep Sami Yazıcı’yı kaybeden Fatma Tuba Yazıcı ana iş kolu demir çelik olan Diler Holding’in başına geçti.

HOLDİNG ÇELİK ÜRETİMİ İLE BÜYÜDÜ

Fatma Tuba Yazıcı'nın 2009'da eşinin ölümünün ardından başına geçtiği Diler Holding, 1949 yılında kuruldu. Holding, kendi bünyesinde barınan yan kuruluşları ile birlikte, aktif olarak çelik üretimi (karbon ve alaşımlı), dış ticaret, enerji, deniz nakliyesi, liman işletmeciliği, madencilik, banka ve turizm alanlarında faaliyet göstermektedir. Devletin sahip olduğu ilk yüksek fırınlı haddehane olma özelliğini taşıyan tesisleri, 1939 yılında Karadeniz bölgesinde bulunan Karabük’te üretime başladı. 1984 yılında kurulan Diler Dış Ticaret firması, grup ürünlerinin uluslararası pazarda tanıtımını yapıyor.

1985 yılından itibaren, uluslararası ticarette gösterilen başarı, grubun ana faaliyet dalı olan demir çelik üretimindeki kapasite artışına olanak sağlamakla birlikte bankacılık, deniz taşımacılığı ve turizm alanlarına da yönelmesini sağladı. Diler Grup şirketleri, ISO 9002 belgesi sahibi.