Ağbaba: CHP'lilerle ve MHP'liler 'şeker ittifakı'nda buluştu

Şeker fabrikalarının satılmasına karşı, Türkiye'nin farklı yerlerinde etkinlikler düzenleyen CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Anadolu'da şeker ittifakı kuruldu" dedi. Ağbaba, ittifaka MHP'lilerin katıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümetin 14 şeker fabrikasını satışa çıkarmasının ardından, şeker fabrikası bulunan illere giden CHP'lilere MHP'lilerden de destek geldiği belirtiliyor.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in aktardığına göre CHP heyetinin başındaki isim olan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'Anadolu’da büyük bir şeker ittifakı' kurulduğuna söyledi. Ağbaba, şöyle dedi:

“Büyük ortak ve küçük ortak, satışı tezgâhlarken Anadolu’nun her yerinden bu ittifaka, bu satışa ‘hayır’ sesi yükseliyor. Anadolu’da şeker ittifakı kuruldu. Yerli ve milli ittifak, Afyon’da, Uşak’ta, Alpullu’da, Malatya’da kuruldu. Yerli ve milli olan, vatanını seven herkes burada. Bence AKP’ye oy verenler de bizimle beraber.”

'SADECE MHP'LİLER DEĞİL'

Ağbaba, gittikleri her yerde diğer partilerin de kendilerine destek olduğunu belirterek, “Alpullu Şeker Fabrikası ziyaretinde Alpullu’nun MHP’li belediye başkanı da bulundu ve fabrikaların kapatılamaması için desteğini gösterdi. Yalnız MHP değil Saadet, İyi Parti, BBP gibi çeşitli partilerden destekler geliyor. Partilerin yöneticileri de fabrikaların kapatılmasına ilişkin karşıt görüşlerini belirtiyor” dedi.