Ahmet Arslan: Türk Telekom'un hiçbir şeyi gizleme şansı yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Türk Telekom'a el konulacağını için bilançosu makyajlanıyor" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Arslan, "Hiçbir şekilde hiçbir şeyi gizli, saklı yapmıyor, yapma şansı da yok. Bunu diyenler Türk Telekom'un büyümesini hazmedemeyenler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk Telekom'a el konulacağı için "karlılığı ve temettü dağıtmaması makyajlanıyor" iddiasının doğru olmadığını söyledi.

'GİZLİ BİR ŞEY YAPMA ŞANSLARI YOK'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, GSMA Mobile World Congress 2018'de gerçekleştirilen Haberleşme Genel Müdürlüğü ile Open Networking Foundation (ONF) arasındaki protokol imza törenine katıldı. Arslan, CHP'li Aykut Erdoğdu'nun, Türk Telekom'da bilanço makyajlaşması yapıldığına dair şüphelerimiz var" sözlerine yanıt verdi.

Türk Telekom'un yaptığı işlemlere uzmanların rahatlıkla erişebildiğini söyleyen Arslan, "Hiçbir şekilde hiçbir şeyi gizli, saklı yapmıyor, yapma şansı da yok. Türk Telekom özellikle uluslararası bağımsız denetim kurumları tarafından denetleniyor, Sermape Piyasaları Kurulu (SPK) tarafından denetleniyor, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) olan bildirimlerini de yapıyor" dedi.

'TÜRK TELEKOM'UN BÜYÜMESİNİ HAZMEDEMEYENLER'

İddiayı dile getirenlerin Türk Telekom'un büyümesini hazmedemeyenler olduğunu savunan Arslan, şöyle devam etti:

"Kusura bakmasınlar, 'Makyajlama ile faklı işlemler yapılıyor' diyenler aslında biz farklı işlem yaptığımız için değil, Türkiye'nin göz bebeği olan Türk Telekom'un büyümesini, gelişmesini hazmedemeyenler ve bilgileri karıştırarak, yalan yanlış bilgi ile kamuoyunun kafasını karıştırmak isteyenlerin yaptığı bir işlem. Bağımsız Denetim Kurulu'nun geçen yıl daha uzun olarak yazdığı raporu arkadaşlar ya bilerek ya da bilmeyerek sanki olumsuz rapormuş gibi kamuoyuna lanse etmek istediler ama uzmanları bu raporu izlediğinde raporun olumlu olduğunu görüyor, nitekim dün de bağımsız denetim kurulu bu yönde bir açıklama yaptı."

'TÜRK TELEKOM'UN YAPMASI GEREKEN YATIRIMLAR VAR'

Temettü konusuna da değinen Arslan, "Yönetim Kurulu'nun aldığı karar çerçevesinde bu sene ciddi bir karlılık olmasına rağmen temettü dağıtılmadı. Deniyor ki, 'Temettü dağıtılırsa, bu temettüden kaynaklı bankaların borcu ödenir. Benim derdim Otaş'ın borcunu ödeyip ödemediği değil, benim derdim bankaların o borcu alıp almadığı değil. Bizim için önemli olan Türk Telekom'un büyüyerek, gelişerek ileriye yürümesi. Alınan kararın sebebi, şirket yeni girişimlerde bulunuyor, yapması gereken yatırımlar var." diye konuştu.

"Bakanlığımız hakemliğinde iş ve işlemler yürüyor" diyen Arslan, "Kusura bakmasınlar, kurum geliştikçe, büyüdükçe, buradan medet umanlar, istediği sonucu alamayınca, bilgileri çarpıtarak, karıştırarak sanki Telekom'da sıkıntı var, sanki Bakanlık bu işe sahip çıkmıyor, birileri sanki burada yangından mal kaçırır gibi bir şeyler kaçırmaya çalışıyor algısı oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Türk Telekom'u satın alan Oger'in kredilerini ödeyemediği için devlet tarafından el konulacağına dair beklentilerin arttığını söylemişti. Erdoğdu, “Türk Telekom, Oger ve AKP eliyle mali açıdan çok sıkıntılı bir şirket haline getirildi. Şimdi geri alınırken kamuoyunun tepki göstermemesi için bilanço makyajlaması operasyonu yapıldığına ilişkin kuvvetli şüphemiz var” demişti. (DHA)

CHP'li Erdoğdu: Türk Telekom'a el konulabilirCHP'li Erdoğdu: Türk Telekom'a el konulabilir