Bravo işçisi: Yerimizde siz de olabilirdiniz!

Bravo Giyim Fabrikası işçileri 4 aylık maaşlarını ve tazminatlarını hâlâ alamadı... Bravo işçilerinden Eyüp Demir, parasını alamadığı için evlilik hayallerini kurduğu kadınla evlenemedi. Demir, "Tüketiciler bizlere destek olsun" diyerek ekliyor: Bizim yerimizde siz de olabilirdiniz!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bravo Giyim Fabrikası işçileri 3 ayı aşkın süredir maaşlarını ve tazminatlarını alamıyor. İşçiler, bu markanın ürünlerini satın alanların duruma ilgi göstermelerini sağlamak için geçtiğimiz aylarda satılan giysilerin ceplerine, 'alacağınız ürünü ben yaptım ama hâlâ paramı alamadım' etiketi yerleştirerek gündeme gelmişlerdi. Birçok işçi hâlâ çözüm beklerken işsiz kalanların gelecekle ilgili hayalleri de yarım kaldı. Bu işçilerden bir tanesi de Bravo Giyim Fabrikası'nda 5 yılı aşkın süre çalışan 40 yaşındaki Eyüp Demir... Demir, maaşını ve tazminatını alamadığı için nişanlısıyla evlenemedi, ailesiyle birlikte kaldığı evi de terk etmek zorunda kaldı. 20 bin TL'ye yakın alacağı olduğunu söyleyen Demir'in bir çağrısı var: “Bizim yerimizde siz de olabilirdiniz. Destek olun...”

Fabrikada yıkamadan, sevkiyata kadar bütün işleri yaptığını söyleyen Demir, çalıştığı yerden 4 aya yakın süredir maaşını ve tazminatını alamadı. Demir, şunları söylüyor: “İnsanların dikkatini çekmek için yaptığımız ürünlere, 'alacağınız ürünü ben yaptım ama paramı alamadım' etiketi yapıştırdık. Bu eylemimiz ses getirdi ama olumlu bir sonuç alamadık. Tüketicilere şunları söylemek istiyorum: Bizlerin yerinde siz de olabilirdiniz. Tüketiciler bizlere destek olsun, işçi haklarının yanında yer alsınlar. Çalıştığım kurum bize 3 ayın maaşını verip konuyu kapatmak istiyor. Bizim orada 5-6 yıla yakın alacağımız var. Haklı olduğumuz için bunu kabul etmiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz.”

PARASINI ALAMADIĞI İÇİN EVLENEMEDİ

İşine son verildikten sonra yaşadıklarını anlatan Demir, iki buçuk yıldır nişanlı. İşten ayrıldığı için evlenemediğini belirten Demir bu süreci de şöyle anlatıyor: “İşime son verildikten sonra düzenim allak bullak oldu. İki buçuk yıldır nişanlıyım. Nişanımı da yapamadım. Bu yüzden ailemden de ayrılmak zorunda kaldım. Aile içinde de birçok kez bana, 'Neden hakkını aramıyorsun. Paranı da alamıyorsun' dedikleri için evden ayrıldım. Bu süreç beni psikolojik olarak çok ciddi derecede etkiledi. İşe güvenerek bankadan kredi çekmiştim. Nişan, düğün hayalleri kurmuştum. Şimdi bu hayallerimin hepsi yarım kaldı.”

Demir: Ailemle sorunlarım olduğu için derme çatma bir eve yerleştim...

'HAKKIMIZI VERİN HELALLEŞELİM'

Ailesinden ayrıldıktan sonra derme çatma bir eve yerleştiğini, buranın kirasını da ödeyemediğini ifade ederek çalıştığı fabrikanın üretim yaptığı Zara, Mango ve Next firmalarına da seslenen Demir, “Zara, Mango ve Next firmalarına şunu söylemek istiyorum: Sizleri incitmek ya da isminizi lekelemek, zor durumda bırakmak gibi bir amacımız yok. Bizim tek amacımız gelin bizimle yüzleşin. Bizim hakkımızı verin helalleşelim" dedi.