Bank Asya'nın Bebek'teki villası satılıyor

Bankasya'ya ait 550'ye yakın gayrimenkul satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan yerler arasında 25 milyon TL değerinde boğaz manzaralı bir villa da var

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) denetimine geçen Bank Asya’nın gayrimenkulleri satışa çıkarıldı. Bank Asya hakkında İstanbul Ticaret Mahkemesi, geçen yıl iflas kararı vermişti.

Hrriyet'te yer alan habere göre Bank Asya'nın gayrimenkullerinin satışını iflas idaresi yapıyor. Bankaya ait varlıklar oluşturulan site ile tanıtılıyor. Satışa çıkarılan varlıklar arasında Beşiktaş Bebek’te bulunan lüks bir villa da bulunuyor.

Boğaz manzaralı villa için belirlenen bedel 25 milyon 500 bin TL. Satışa konu taşınmazı almak isteyenlerin 20 Şubat’a kadar tekliflerini sunmaları istendi. Tekliflerin dikkate alınması için 750 bin lira tutarında nakit teminatın da belirlenen hesaba yatırılması gerekir.

İhale 21 Şubat günü iflas idaresi tarafından yapılacak.

550'YE YAKIN GAYRİMENKUL SATIŞA ÇIKARILDI

Sitede yer alan bilgilere göre batık Bank Asya’nın satışa konulan Türkiye genelindeki gayrimenkullerin sayısı 550 civarında. Bunlar arasında İzmir Aliağa'daki 450 milyon lira değerindeki iki arsa, Bilecik'te 125 milyon lira değerindeki doğalgaz çevrim santali, Afyon'da 125 milyon lira değerindeki doğalgaz çevrim santali, Antalya Kemer'de bulunan 36 milyon liralık bina ve arsa ile Kütahya'da bulunan süt fabrikası ve yanındaki 35 arsa 420 milyon liraya satılıyor. Bolu Gerede'de bulunan dev demir çelik tesisi ve yanındaki 22 parsel toplam 1 milyar 100 milyon liraya satışa çıkarıldı.

Haberin tamamı