Şimşek: Bitcoin'i incelemeye aldık

Bakan Mehmet Şimşek, kripto paraya ilişkin Türkiye'ye özgü bir çalışma yapacaklarını açıkladı. Bitcoin'in Türkiye'de legal olmadığını vurgulayan Şimşek, Blockchain teknolojisini çok önemsediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Yakın dönemde yaşadığımız, karşı karşıya kaldığımız tehditler ve felaketler ister istemez bizi OHAL gibi birtakım süreçlere sokmuştur. Ben bütün bu sürecin geçici olduğuna inanıyorum" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında ekonomik ve bağlantılı siyasi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, kripto paraları mercek altına aldıklarını söyledi. Kripto paraların geleceğine ilişkin dünyada ortak bir fikir olmadığına dikkat çeken Şimşek "kripto paralara ilişkin Biz en son Finansal İstikrar Komitesi toplantısında bu konuyu ele aldık, bir çalışma grubu oluşturduk, kripto para konusunu incelemeye aldık. Bahsedilen bu para birimleri Türkiye'de legal değil, legal altyapısı yok.

İkincisi gelecekte bunların akıbetine ilişkin dünyada ortak bir fikir yok, ciddi soru işaretleri var. Biz Türkiye'de kripto para anlamında kendimize özgü bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Spesifik birtakım kripto para birimleri noktasında biz şu anda mesafeliyiz, onu riskli görüyoruz. Vatandaşlarımıza bunun getirdiği risklerle ilgili uyarılarda bulunduk. Nitekim bu tartışmalar yaşanırken, çok hızlı bir çıkış sonra da bir çöküş yaşadı. Biz vatandaşlarımızın bu noktada, bu spekülasyonlardan zarar görmesini istemeyiz" uyarısında bulundu.

'AB OLUMLU KATKILAR YAPTI'

Türkiye'nin AB ile ilişkilerine yönelik soru üzerine Şimşek, AB sürecinin Türkiye'nin yakın dönem performansına çok olumlu katkıda bulunan bir dönem olduğuna vurgu yaptı. Şimşek, Türkiye ile AB arasında mart ayında zirve gerçekleştirileceğini hatırlatarak, "Uzun bir aradan sonra Türkiye -AB zirvesi gerçekleşecek. Dolayısıyla AB'den kopmuyoruz. Geçtiğimiz aralık ayında Avrupa ile 3 üst düzeyli diyalog mekanizmasını uygulamaya koyduk. Türkiye Avrupa'dan kopmadı, kopmayacak" yorumunda bulundu.

Hollanda ile yaşanan diplomatik gerginliğin ekonomik ilişkilere etkisinin sorulması üzerine Şimşek, küresel doğrudan yatırımlar anlamında Hollanda'nın ilk sıralarda kalmaya devam ettiğine dikkati çekti. Şimşek, zaman zaman ülkelerle ortaya çıkan birtakım gerilimler ve fikir ayrılıklarının ticari hayata, yatırımlara etkisinin sınırlı olduğunu söyledi.

(HABER MERKEZİ)