Gözler Avrupa Merkez Bankası'nda

Piyasalar, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Başkanı Draghi'nin yapacağı açıklamaya kilitlendi. Draghi'nin bir ilke imza atarak açıklayacağı 2020 enflasyon tahmini, piyasada varlık alımlarının ne kadar devam edeceği sorusuna da yanıt olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomi piyasaları bugün ABD Merkez Bankası'nın (FED) ve yarın ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yapacağı açıklamaları yakından takip ediyor. Piyasalar bugün TSİ 22:00'da açıklanacak FED aralık ayı FOMC toplantı kararını beklerken, bir gün sonra ECB'ye bakılacak. Avrupa Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantısında faizlerde bir değişiklik beklenmiyor, ancak asıl öne çıkan, ilk kez açıklanacak 2020 enflasyon tahmininin piyasaya vereceği mesajda olacak.

Businessht'nin haberine göre, ECB'nin bu toplantıda politika faizini yüzde 0, gecelik mevduat faizini - yüzde 0,400, gecelik borç verme oranını ise yüzde 0,250'de tutması bekleniyor. İlk bakışta, piyasanın odak noktası bir önceki toplantıda Ocak-Eylül 2018 için 30 milyar euroya düşüreceği açıklanan varlık alımlarına dair detaylarda.

NEDEN ÖNEMLİ?

Bundan çok daha önemlisi, toplantı sonrası basın toplantısı düzenleyecek olan ECB Başkanı Mario Draghi'nin bir ilke imza atarak açıklayacağı Banka yetkililerinin 2020 enflasyon tahmini.

2020 enflasyon tahmini, piyasada varlık alımlarının ne kadar devam edeceği sorusuna yanıt olarak da anlam kazanabilir.