Volkswagen yöneticisine 7 yıl hapis

Volkswagen'in üst düzey yöneticilerinden biri emisyon skandalı davasında suçlu bulundu. Oliverr Schmidt, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in (VW) ABD’deki üst düzey yöneticilerinden biri olan Oliver Schmidt geçen yıl gündem maddesi olan dizel emisyon skandalı kapsamında yargılandığı davada 7 yıl hapis cezası ve 400 bin dolar para cezasına mahkum edildi.

'YANLIŞ KARARLAR ALDIM'

Şubat 2012-Mart 2015 tarihleri arasında Volkswagen'in Michigan kentindeki Çevre Sertifikasyon Bölümü’nün başkanlığını yapmış olan Oliver Schmidt "bazı yanlış kararlar aldığını ve bunun için üzgün olduğunu" söyledi. Detroit'te kendisini yargılayan hakim Schmidt'e, "Bu olaydaki anahtar faillerden biri olduğunuzu düşünüyorum. Sanırım bunu parlamak ve yükselmek için bir fırsat olarak gördünüz" dedi.  Detroit’te gerçekleşen mahkemenin sözcüsü, Volkswagen yöneticisinin suçunu itiraf etmesi sebebiyle daha düşük bir cezaya çarptırıldığını söyledi.

Volkswagen 2015 yılında 600 bin arabasında emisyon ölçümlerini düşük göstermek için hileli yazılım kullandığını kabul etmişti. Bu skandal Volkswagen'e 30 milyar dolara mal olmuştu.  (Dış Haberler)