HT Solar Enerji işçileri üretimi durdurdu

HT Solar Enerji'de, Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olan 5 işçi, iten çıkarıldı. Arkadaşlarının işe geri alınmasını isteyen işçiler, üretimi durdurdu. Sendika yöneticileri fabrikaya giderek işçiler destek verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da bulunan HT Solar Enerji'de çalışan 5 işçi işten atıldı. Arkadaşlarının Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olduğu için işten çıkarıldığını belirten işçiler, iş bıraktı. Birleşik Metal İş Adnan Serdaroğlu da fabrikaya giderek, işçilere destek verdi.

Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan HT Solar Enerji fabrikasında, sendikaya üye olan 5 işçi, işten çıkarıldı. Açıklamada, "HT Solar Enerji işyerinde örgütlenme faaliyetleri sonucunda çalışan işçiler, anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldular. Sendikal örgütlülüğe tahammül gösteremeyen işveren, 5 üyemizi işten attı" denildi.

Birleşik Metal-İş'in çoğunluğu sağladığı belirtilirken, Genel Başkan Adnan Serdaroğlu ve sendika yöneticileri fabrikaya giderek işçilere destek verdi. Serdaroğlu, "Sorunun çözümünde bir muhatap arıyoruz ve henüz daha bu muhatapla karşılaşmadık. Sevgili arkadaşlar, bir yola çıktık ve bu yoldan geri dönmeyeceğiz" dedi.

İŞÇİLERDEN ÇİNCE MESAJ

Birleşik Metal-İş, Twitter hesabından HT Solar işverinine Çince mesaj gönderildi. Paylaşımda, "Çinli patronlara Çince mesaj: İstanbul/Türkiye'deki HT Solar metal fabrikasının işçileri Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlendi. Çinli şirket bugün 5 işçiyi işten attı. Bu da işçilerin patrona cevabı: İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!" ifadelerine yer verildi.