Dolara FED freni

ABD Merkez Bankası'nın (FED) dün akşam açıkladığı son toplantı tutanakları doları frenledi. Dün 3.98'i görerek tarihi rekor kıran dolar güne 3.93 seviyesinden başladı. Saat 12.30 itibariyle ise dolar 3.90 liradan el değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkez Bankası'nda (FED) düşük enflasyon endişelerinin artmasıyla küresel piyasalarda son iki ayın en düşük düzeylerine gerileyen dolar, art arda rekor düzeylere çıktığı lira karşısında da yaklaşık sekiz kuruş düşerek 3.90 liraya indi.

FED'in son toplantısına ilişkin dün gece açıklanan tutanakların en dikkat çekici yanı, Federal Açık Piyasa Komitesi üyelerinin "düşük enflasyona yönelik endişelerin arttığını yansıtması" oldu. Düşük enflasyona ilişkin kaygıların, küresel piyasalarda "FED'in gelecek yıl faiz artırma konusunda daha temkinli davranabileceği" yolunda beklentilere neden olması da, dolardan çıkışları artırdı.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) dün akşam açıkladığı son toplantı tutanakları doları vurdu. 111.07 yen ile eylül ortasındaki düzeylerine gerileyen dolar, euro karşısında da zayıfladı. Euro, 1.17 dolar düzeyinden 1.1838 dolara kadar yükseldi.

Doların küresel piyasalardaki bu zayıflaması, lira/dolar paritesine de yansıdı ve dün 3.9824 lira ile tarihi rekor düzeye tırmanan dolar, FED tutanaklarının açıklanmasının ardından kademeli olarak 3.90 liraya kadar gevşedi. Euro ise saat 12.30'da 4.63 liradan işlem gördü.

(DHA)

Etiketler Dolar FED