Gözler yeni FED başkanında

Dolar güne 3.80'den başladı. Piyasalar bugün yapılacak FED açıklamasına çevrilmiş durumda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Enflasyon haberlerinde tahminlerin yükselmesiyle dolar TL karşısında dün yüzde 1 değer kazanırken, bugüne hafif bir düşüşle 3.8030 civarından başladı. Saat 09.30'da bir miktar yükselen dolar 3.81'den el değiştirdi. Euro ise 4.44 lira seviyesinde.

Altının ons fiyatı 1279 dolar, çeyrek altının satış fiyatı da 256 lira.

TCMB dünkü enflasyon raporunda enflasyonun ekim ve kasım aylarında yukarı sürpriz yapabileceğini açıklamıştı. ABD piyasa verilerinin beklenenden iyi gelmesinin de etkisiyle dolar 3.83'ü görmüştü.

Borsa İstanbul Endeksi ise Kamu Garanti Fonu'nun sürdürüleceğine ilişkin açıklamalarla yükselen banka hisselerinin öncülüğünde yeni güne yeni rekorla başladı.

Endeks, yüzde 1.09 artışla 114 bin 258 puan ile rekor düzeye yükselerek başladığı işlemlerde yükselişini sürdürdü ve kısa sürede yüzde 1.15 artışla 114 bin 442 puana kadar tırmandı.

WSJ'DEN POWELL SEÇİLDİ İDDASI

Öte yandan piyasalar bugün Trump'ın açıklamasını beklediği FED başkanı haberlerine odaklanıyor.

Gün içerisinde doları/TL kurunu en fazla etkileyecek unsur, ABD Başkanı Donald Trump tarafından açıklanması beklenen yeni FED başkanının kim olacağı.

Cumhuriyetçi Parti ve Donald Trump'ın ekonomi hedefleriyle paralel bir görüşe sahip olan Jerome Powell adaylar arasında öne çıkıyor. Wall Street Journal haberine göre Trump çoktan Powell'ı seçti bile.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Dolar FED