Firuz Kanatlı uğurlandı

ETİ'nin kurucusu Firuz Kanatlı toprağa verildi. Cenazeye Ülker'in sahibi Murat Ülker de katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de geçen Çarşamba günü tedavi gördüğü hastanede vefat eden ETİ Şirketler Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı, 85 yaşındaki Firuz Kanatlı son yolculuğuna uğurlandı.

Kanatlı için öğle saatlerinde Eskişehir'in Hoşnudiye Mahallesi'ndeki Gümülcine Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Firuz Kanatlı'nın oğlu, ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, kızları Gülden ve Aydan Kanatlı ile Eskişehir Vali Vekili Şahin Tütüncü, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Ülker'in sahibi Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in de aralarında bulunduğu işadamları ile çok sayıda kişi katıldı.

ÜLKER'DEN BAŞSAĞLIĞI

ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı Gümülcine Camii bahçesinde taziyeleri kabul etti. Murat Ülker, Firuzhan Kanatlı'ya başsağlığı diledi. Bir süre Firuzhan Kanatlı'nın elini tutan Murat Ülker daha sonra cami bahçesindeki cemaatin bulunduğu yere geçti. Ülker, 2 yıl önce de yine aynı camide Firuzhan Kanatlı'nın vefat eden annesi Gülay Kanatlı'nın cenazesine de katılmıştı. Cami avlusuna cenazeye katılanlar sığmayınca, tabut caminin arka bahçe giriş bölümüne alındı. Öğle namazının ardından İl Müftüsü Bekir Gerek, cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze namazının ardından Firuz Kanatlı'nın tabutu omuzlarda yaklaşık 300 metre taşınarak Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'ndeki ETİ Plaza'nın karşısında bulunan evinin önüne getirildi. ETİ Plaza'nın önündeki ETİ amblemli bayrakların yarıya indirildiği dikkat çekti. Evin önünde okunan duanın ardından Firuzhan Kanatlı yaptığı konuşmada "Hepinizden Allah razı olsun. Babam gönülden Eskişehir sevdalısı. Eskişehir'de büyüdü. Allah hepinizden razı olsun. Ben ve ailem adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi. Firuz Kanatlı'nın cenazesi götürüldüğü Asri Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi. (ESKİŞEHİR/DHA)