Nevşehir'de 'milli patates günü' kutlandı!

Nevşenir'de 'milli patatesle tarla günü' yapıldı. Programda konuşan tarla sahibi Hüsnü Taşan, “Milli patateslerimizden ekim yaptım çok memnunum" dedi. Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz ise üreticilere "Milli patatesten asla vazgeçmeyin" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Niğde Patates Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Yeşilöz köyünde 'milli patatesle tarla günü' yapıldı.

Tarla gününde patatesler hasat edildi. Tarlada yapılan kutlamaya Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Parlak, Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli Ziraat Odası Başkanı Salih Çelikbaş, Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz ve çiftçiler katıldı.

'MİLLİ PATATESLERİMİZDEN EKİM YAPTIM ÇOK MEMNUNUM'

Programda bir konuşma yapan tarla sahibi Hüsnü Taşan, “Milli patateslerimizden ekim yaptım çok memnunum, bundan böyle ithal patateslere yer yok” dedi.

Daha sonra söz alan Enstitü Müdürü Uğur Parlak, şunları söyledi: “Sekiz çeşit milli patates üretip tescili yaptırdık. İki çeşit daha patates çalışması bitme aşamasında bu gelecek iki çeşit de aynı zamanda bölgemizin baş belası olan siğil hastalığına dayanıklı olacaktır. Bu iki çeşidi önümüzdeki yıl tescil edip piyasaya sunacağız. Sekiz çeşit patatesten nam isimli patates diğer patateslere göre yüzde 50 daha az gübre istiyor. Bu geliştirilen milli patateslere sahip çıkılmalı.”

'MİLİ PATATESTEN ASLA VAZGEÇMEYİN'

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, “Patateslerimiz Şu anda 60 ile 90 kuruş arasında gidiyor. Bu fiyatlar güzel fiyatlar. Geçmiş zamanlarda patates para etmeyince meclisin, valiliğin milletvekillerinin kapılarını aşındırıyordunuz. Şimdi de o kapılara teşekkür etmeye gidin ama milli patatesten asla vazgeçmeyin” dedi. (NİĞDE/DHA)