Bütçe açığının yüzde 10'u devlet garantilerine

2018 bütçesi için öngürülen açığın yüzde 10'unu, köprü ve şehir hastaneleri gibi devlet garantisi verilen projeler oluşturacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Uğur Gürses, 'kamu özel işbirliği projeleri' olarak adlandırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ve şehir hastanelerine 2018 bütçecesinden 6.2 milyar lira verileceğine dikkat çekerek bu rakamın "Toplam bütçe açığının yüzde 10'una" denk geldiğini belirtti.

Gürses, "İşte tüm bu mali ve vergi karmaşasının ardında yatan hikaye de bu olsa gerek; “Ek 6.2 milyar lirayı vatandaştan nasıl alırız?” Yok yetmiyor ise ilave borçlanma demek" dedi.

Gürses'in "Bütçe açığının yüzde onu garantilere" başlığıyla yayımlanan köşesinde, "Şu konuda hükümeti ve maliyecileri tebrik etmek gerekiyor; köprü ve otoyollara verilen otomobil geçiş garantileri, “geçsen de ödeyeceksin, geçmesen de” şiarı ile vergi havuzu kanalıyla zaten vatandaştan alınacaktı. Şimdi MTV’deki yüksek artış yoluyla “arabaya binsen de, binmesen de” şeklinde mikro düzeye indirgenerek doğrudan vatandaşın hissedeceği biçimde yansıtılmış olacak. Bu da seçmenlik bilinci açısından çok yerinde!" vurgusunda bulundu.

Etiketler köprü bütçe