Türkiye, Sırbistan'dan 5 bin ton et ithal edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan'la 16 anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Erdoğan bu anlaşmalardan birinin 5 bin ton et ithalatıyla ilgili olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sırbistan'a ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boşnak nüfusun yoğun olduğu Novi Pazar Büyükşehir Belediyesi önünde Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile birlikte halka hitap etti.

Sırbistan’la yapılan anlaşmalara ilişkin bilgi veren Erdoğan 5 bin ton et ithalatı ile ilgili imzaların atıldığını söyledi. Erdoğan şunları söyledi:

ÇOK VERİMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK: On bakan arkadaşım milletvekili arkadaşlarım 200 kadar iş adamı eğitimci ve diğer alanlarda birçok arkadaşımla oluşturduğumuz heyetle dün çok verimli çalışmalar yaptık. Değerli dostum Vuçiçle birlikte sabahtan akşama kadar yaptığımız bu çalışmaları Novi Pazar’daki toplantılarımızla adeta taçlandırıyoruz. Gerek alt yapı gerek üst yapı çalışmalarıyla inanıyorum ki Türkiye ile Sırbistan arasında yeni bir dönemi başlatıyoruz. Balkan coğrafyasının neresine gidersek gidelim bu yakınlığı bu sıcaklığı görmenin mutluluğu içindeyiz.

İKİ GÜNDE 16 İMZA: Bugün burada Sancak’ta Novi Pazar’da yaşadığımız şu birliktelik ülkeler ve halklar olarak barış içinde bir geleceğe ne kadar hasret olduğumuzu gösteriyor. İnanıyorum ki bizi etnik milliyetçilikle ayırmamalı bizi Sırbistan birleştirmeli. Ülkemizdeki sancak kökenli vatandaşlar ile Sırbistan’daki Boşnak azınlık iki ülke arasında en önemli köprülerden biridir. Aramızdaki güçlü gönül bağının ikili ilişkilerimiz üzerindeki etkilerini hep birlikte görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu bağ daha da güçlenecektir. Dün 12 anlaşmaya imzamızı koyduk bugün de 4 anlaşmayı burada imzaladık. İki günde 16 imza. Hayırlı olsun.

O GECEYİ UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL: Değerli dostum Vuçiç ile bu konuda aynı düşünceye sahibiz. Buradaki kardeşlerimizin gönlündeki özel yerimizin öyle sadece sözde olmadığını 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sayın Vuçiç’in de başını çektiği o geceyi unutmam mümkün değil.İnşallah el birliği ile terörle mücadelemizi sürdüreceğiz. Sayın dostum Vuçiç’in FETÖ’ye karşı nasıl bir mücadele verdiğini biliyorum. FETÖ denen bu ihanet çetesini ülkemizden olduğu gibi Balkanlardan da söküp atacağız. Bu hususta Vuçiç’in de özellikle güvenimiz itimadımız tam. 15 Temmuz gecesi bize ilk destek veren liderlerden biri de Sayın dostum Vuçiç oldu.

PEŞTER YAYLASINDAKİ HAYVANLAR İÇİN KULLANILMASI ARZUMUZDUR: Batı Trakya’da Belgrad’ da Sancak’ta Balkanların neresinde olursa olsun bu coğrafyanın bütün halkları bizim kardeşimizdir. Biz diğer ülkeler gibi Sırbistan’ın da birlik beraberlik dirlik içinde olmasını müreffeh bir hale gelmesini istiyoruz. Bunun için her alanda her yerde Sırbistan’la iş birliği yapmaya hazırız. Halkbank’ın ülke genelinde ve burada açtığı şubeler bu anlamda çok önemli bir adım olmuştur. Dün 5 bin ton et ithalatıyla ilgili imzalar atıldı. Sırbistan’da aştığımız kotanın bir bölümün Peşter yaylasındaki hayvanlar için kullanılması arzumuzdur. Karayolu ve hava yolu projelerinin hayata geçirilmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz göstereceğiz. Biz şuna inanıyoruz. Yol medeniyettir. Zor topografyanın olduğu bu yerlerde bu yollar yapılacaktır.” (DHA)