Bakan'dan taşeron işçilerin sorunu bu yıl çözülecek sözü

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi: "İnşallah sıkıntılarına, beklentilerine, taleplerine, ihtiyaçlarına yeni yasama döneminde, yeni yıla girmeden cevap vermiş olacağız, bunun da müjdesini vereyim."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Eskişehir'de Porsuk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Odunpazarı İlçe Kongeresi'ne katıldı.

Bakan Sarıeroğlu, kongrede konuşma yaparken tribünlerde bulunan ve çoğunuluğu kadın olan bir grup "Taşerona kadro" diye bağırdı. Bakan Sarıeroğlu bunun üzerine bu konuda çalışma yapıldığını belirtti ve şöyle dedi:

"Beklenti içinde birçok kesim var taşeronda çalışan arkadaşlarımız bunlardan en önemlisi. AK Parti olarak bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. İnşallah taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdamları ile ilgili beklentilerini karşılayabilmek için yaklaşık bir aydır Maliye Bakanımızla çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmamızı kısa süre içerisinde tamamlayıp kardeşlerimizle paylaşacağız. İnşallah sıkıntılarına, beklentilerine, taleplerine, ihtiyaçlarına yeni yasama döneminde, yeni yıla girmeden cevap vermiş olacağız, bunun da müjdesini vereyim."

SERVİS ŞOFÖRLERİNE BELGE ZORUNLULUĞU

Sarıeroğlu, okul servis şoförleriyle ilgili de yeni düzenleme yaptıklarını söyledi. Servis şoförlerine belge zorunluluğu getireceklerini açıklayan Bakan Sarıeroğlu şöyle dedi:

"Biz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu eğitim öğretim döneminde hem Milli Eğitim Bakanlığımıza destek olmak, hem İçişleri Bakanlığımızın çalışmalarına destek olmak üzere bazı girişimlerde bulunduk. Servis şoförlerimizle ilgili. Önümüzdeki dönemde Çalışma Bakanlığı olarak servis şoförlerimize belge zorunluluğu getiriyoruz. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz şoförlerimizin daha hassas çalışmalarını temin etmek için Çalışma Bakanlığı olarak Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu ile bir insiyatif aldık." (ESKİŞEHİR/DHA)