TÜVTÜRK'ten 'Van'da kayyım atandı' haberine yalanlama

TÜVTÜRK'ten "Van'da kayyım atandı" haberine yalanlama: 15 Mayıs 2017 tarihinde, Van-Merkez ve Van-Erciş Araç Muayene İstasyonları, ticari ve idari sebeplerle, TÜVTÜRK Genel Müdürlük tarafından ilgili iş ortağından devralınmıştır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TÜVTÜRK’e Van’da kayyım atandığı haberine yalanlama geldi. Olayın 'kayyım atanması' değil ilde operasyonel işletimi yürüten şirketler ortaklığa son verilmesi olduğu ifade edilen ve TÜVTÜRK A.Ş. tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi, "TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları, 2007 yılından bugüne, Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak uluslararası standartlarda periyodik araç muayenesi hizmeti vermektedir.

TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denetiminde, Türkiye genelinde, 81 ilde, 46 iş ortağı ile, 205 sabit, 5 motosiklet, 76 gezici ve 13 gezici traktör istasyonunda faaliyet göstermektedir.

Van ili sınırları içinde, Araç Muayene İstasyonları’nın operasyonel işletimi TÜVTÜRK’ün İş Ortağı Van-Timar A.Ş. tarafından gerçekleştirilmekteydi. 15 Mayıs 2017 tarihinde, Van-Merkez ve Van-Erciş Araç Muayene İstasyonları, ticari ve idari sebeplerle, TÜVTÜRK Genel Müdürlük tarafından ilgili iş ortağından devralınmıştır.

Van-Merkez ve Van-Erciş Araç Muayene İstasyonları 15 Mayıs 2017 tarihinden itibaren TÜVTÜRK Genel Müdürlük tarafından işletilmektedir.

Kamuoyuna önemle duyurulur."