İstanbul'da taksi ve dolmuşa zam

İstanbul'da taksi ve dolmuş ücretlerine yüzde 15 zam geldi. Taksi açılış ücreti 4 liraya yükseltilirken, kısa mesafe ücreti 10 lira olarak belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararıyla taksi ve taksi-dolmuş ücretlerine yüzde 15 oranında zam yapıldı.

Daha önce taksi ücretlerine iki yılda bir yüzde 5 zam yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak UKOME yeni bir düzenleme yaparak artık taksimetre ücretlerine her yıl eylül ayında TEFE-TÜFE, asgari ücret ve yakıta gelen zam oranlarının ortalaması alınarak zam yapılmasını kararlaştırdı. Bu çerçevede yapılan ilk zamla taksi açılış ücreti 4 TL'ye çıkarıldı. Taksimetre kilometre başına da 2,5 TL yazacak. Kısa mesafe ücreti de 8.75 TL'den 10 TL'ye yükseltildi.

'MÜŞTERİLERDEN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ'

Zam kararını memnuniyetle karşılayan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, müşterilerin taksicilerin çalışma şartlarını düşünerek anlayış göstermelerini beklediklerini söyledi. Uğur şöyle dedi:

“Daha önce taksilere zam adı altında iki yıl üzerine yüzde beş oranında zam yapılıyordu. Bu artan giderlerimizin yanında bizleri çok zorlayan bir durum olmuştu. Yaptığımız başvurular ve görüşmeler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyemiz taksicilerin çalışma şartlarını görmezden gelmemiş ve her yıl yaşanan zam polemiğini sonlandırmıştır. Bizler için her yıl zam yapılacak olmasının karara bağlanması son derece önemlidir. Belirlenen oran da esnafımıza nefes aldıracaktır. İBB yetkililerimize kendim ve esnafım adına müteşekkirim.”

Mesafelere göre yeni dolmuş fiyatları ise daha sonra açıklanacak. (HABER MERKEZİ)

Etiketler istanbul zam taksi