Bakan Fakıbaba: Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın göreyim

Tarım Bakanı Fakıbaba, tarımsal desteklerden yolsuzluk yapıldığı için vazgeçildiğini söyledi. Fakıbaba, "Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın, göreyim bakayım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kentteki tarım sorunlarını görüşmek üzere Güneydoğu Anadolu Projesi Tarım Araştırma Eğitim Merkezi'nde (GAPTEM) toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Bakan Fakıbaba, tarım arazilerinde betonlaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

'YOLSUZLUK YOK KARDEŞİM'

Usulsüz faturalarla tarımsal destek alanların olduğunu belirten Fakıbaba, şöyle devam etti: "Bizim için üreten adam önemlidir. Tapu sahibi İstanbul'da başka bir işle iştigal ediyor. Ama ben gübre, mazot ve primleri tapu sahibine veriyorum. Halbuki tarlayı işleten farklı bir insan. Ha bundan neden vazgeçildi. Haklı olarak benden önceki arkadaşlar 'yav yolsuzluklar vardı, yolsuzlukları önlemek için vazgeçtik.' Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın, göreyim bakayım. Fatura yolsuzluğu yapsın onun cezasının ne olduğunu sayın valim ona gösterecektir. Onun için yolsuzluk yok kardeşim. Biz üreticiye vereceğiz. Eğer yolsuzluk yapan beş, on kuruşa aldanan ve sahte bir firmadan fatura alan insanda suçludur, o sahte faturayı veren şebekede suçludur. Bu konuda gerekli tedbirleri alacağız." (ŞANLIURFA/DHA)