Banvit borsada 'civciv'le coştu!

Üreticinin Banvit için tavuk yetiştirmeme kararından geri dönmesi şirket hisselerinde sert yükseliş getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği'nin, 'maliyetleri kurtarmadığı' gerekçesiyle 30 Ağustos'tan itibaren üretimi durduracağını açıklamasıyla başlayan krizde, 'üretime devam' kararı Banvit'i borsa işlemlerinde uçurdu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının devreye girmesi ile çözüldüğü belirtilen krizde üreticilerin, krizin çıkış noktası olan Banvit için tavuk yetiştirmeme kararından vazgeçtiğini hafta sonu duyurdu. Bu gelişmenin ardından haftanın ilk işlem gününde Banvit hisselerinde sert yükseliş yaşandı. Dünya'da yer alan habere göre, borsada işlem gören Banvit hisseleri günün ilk seansında yüzde 15'i aşan primle 28 liraya kadar çıktı. Banvit hisseleri, saat 11:45 itibariyle 27.42 liradan işlem gördü.

Ne olmuştu?

Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği, maliyetlerdeki artışa rağmen, büyük markalar tarafından kendilerine ödenen yetiştirme bedellerinde son iki yıldır iyileştirme yapılmadığı gerekçesiyle başta Banvit olmak üzere çeşitli şirketler için tavuk yetiştirmeyi durduracağını duyurmuştu. Yaşanan problemin temelinde tavuk yetiştiricisinin "kimliksiz" olmasının yattığını ifade eden Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Abdullah Koç, sektörün talep ettiği yönetmeliğin önceki gün bakanlık onayından geçmesinin ardından tavuk yetiştirmeme kararından da vazgeçildiğini açıklamıştı.