Emeklilerin ve memurların beklediği zam kararı bugün açıklanacak

Hükümet, milyonlarca kamu çalışanı ve emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerindeki zam teklifini bugün açıklayacak. Açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 3 milyon kamu çalışanı ve 2 milyon emekliyi kapsayan 4. dönem toplusözleşme görüşmelerinde gözler hükümetin açıklayacağı rakamlara çevrildi. 2018-2019 yıllarını kapsayacak olan toplu sözleşmeye ilişkin sendikalar teklifini sundu ve iş kollarının talepleri komisyonlarda görüşüldü. KESK eş başkanlarının ihraç edildiği gerekçesiyle görüşmelere alınmadığı ve KESK’in toplu sözleşmeden çekildiği görüşmelere Memur-Sen ve Kamu-Sen katıldı.

HAKEM HEYETİNİ HÜKÜMET BELİRLİYOR

Evrensel'de yer alan habere göre, bugün saat 14.00’te yapılacak görüşmede ise hükümetin teklifini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu açıklayacak. Toplusözleşme görüşmelerinde 15 gün içinde bir sonuç alınamaması durumunda hakem heyeti karar alacak. Uzlaştırma Kurulu, Bakanlar Kurulunun yüksek yargı organı üyeleri arasından seçeceği bir üye, Çalışma Bakanının belirleyeceği 4 üye, sendikalar tarafından seçilecek 4 üye ve sendikalar tarafından belirlenecek 7 üye arasından hükümetin belirleyeceği bir üyenin yanı sıra, Bakanlar Kurulunun akademisyenler arasından seçeceği bir üyeden oluşuyor.