Yıldırım'ın toplantısına katılan Alman şirketi yöneticisi: Bakanımız OHAL için müjde verdi

Başbakan Yıldırım'la görüşen Alman şirketlerinin yetkilileri toplantıya ilişkin bilgi verdi. Toplantıya katılan ve DHA'ya konuşan bir şirket yetkilisi toplantıda OHAL'in gündeme geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Alman firmaların yöneticileriyle buluştu. Toplantı sonrasında iki firma yöneticisi toplantıya ilişkin açıklama yaptı. Endişelerin Türkiye tarafından da kabul edildiğini belirten firmalar "Toplantı olumlu bir görüşme havasında geçti. Endişelerimizin Türkiye tarafından da kabul edilmiş olduğunu gördük. Bütün söylediklerimizi not aldılar. Yakında olumlu gelişmelerin olacağını müjdesini de verdiler" değerlendirmesinde bulundu.

EKONOMİ BAKANI'NIN ÖNERİSİ

Toplantıya katılanlar arasında yer alan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin "Şöyle bir teklif yapıldı; Ekonomi Bakanımız, öncelikle bizim burada yatırım yapan şirketlerin merkezlerinin CEO'larını ziyaret edelim onlarla bir araya gelelim daha iyi anlatalım hatta beraber anlatalım. Belki sonbaharda böyle bir paket düzenlenecek. Bire bir CEO'larla Almanya'da anlatılacak ki bu şekilde yatırımların devamı sürsün buradaki endişeler ortadan kalksın diye. İletişim konusunda çok iyi bir atmosfer vardı. İnşallah buraya gelmemiz her iki taraf için hayırlı olacak. İnşallah Türkiye -Almanya- Avrupa ilişkilerine de olumlu katkı sunacak" bilgilerini verdi.

'HÜKÜMET CİDDİYETİNİ GÖRMÜŞ'

Toplantıya katılan bir diğer yönetici ise "Toplantı olumlu bir görüşme oldu. Endişelerimizin Türkiye tarafından da kabul edilmiş olduğunu gördük. Bunların giderilmesi yönündeki çalışmalarda istekli olunduğunu gördük. İlerisi için umut verici görüşme oldu. son bir iki yıldır birazcık gevşemişti. Son günlerde daha kötüye gitmeye başladı ama şimdi gördüğümüz kadarıyla hükümetimiz de bu işin ciddiyetini görmüş. Olumlu adımlar atılacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

'OHAL'LE İLGİLİ YENİ DÜZENLEMELER OLABİLİR'

Aynı yetkili toplantıda OHAL'in de gündeme geldiğini belirterek, şunları aktardı: "Olumlu beklentimiz hukuki yönden de olabilir. OHAL ile ilgili bir takım yeni düzenlemeler olabilir diye düşünüyoruz. Detay vermedi sayın Bakanımız. Ama sonbahara kadar olumlu gelişimler olabileceği müjdesini verdi detay vermedi. Tahminim sadece. İletişimde sorunlar oldu. Kendimizi doğru dürüst izah edemediğimiz konusu üzerinde duruldu. Bunu gidermek için bazı tedbirlerin alınması görüşüldü."

KİMLER KATILDI?

Başbakan Yıldırım'ın daveti üzerine gerçekleştirilen toplantıya katılan şirket ve kurumlar arasında, Bosch, Siemens, Mercedes, Metro Grup, Thyssen Krupp, Frankfurt Messe, Statkraft, Krone, BASF, PWC, Media Markt ve EBRD'nin bulunduğu belirtildi. Toplantıda Ekonomi Bakanı Nihat zeybekçi ile AB Bakanı Ömer Çelik de hazır bulundu (ANKARA/DHA)