Grevdeki işçilerden Kocaoğlu'na çağrı

Greve çıkan İZDENİZ işçileri İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. İşçiler Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İzmir Deniz İşletmeciliği Şirketi  (İZDENİZ) ile Türkiye Denizciler Sendikası arasındaki ücret zammındaki anlaşmazlıktan dolayı grev başlatan eylemin üçüncü gününde Konak'taki Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Çok sayıda İZDENİZ çalışanın katıldığı eylemde ortak açıklama yapan  işçiler 'İşçiyiz haklıyız kazanacağız', 'Grevci başkan' ve 'Susma haykır, haksızlığa hayır' sloganları attı.

Eylemde ilk konuşan Türk-İş Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım şunları söyledi: ''Denizciler Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi maalesef uyuşmazlıkla sonuçlandırılmış ve çarşamba günü itibariyle de sendikamız görüşmelerden bir sonuç alınamaması gerekçesiyle grev uygulama kararı almıştır. Sendikamız onurlu bir şekilde bu mücadeleyi devam ettirmektedir."

SENDİKANIN 66 YILLIK TARİHİNDE İLK KEZ

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'na uzlaşma çağrısı yapan Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı Hasan Pekdemir ise şunları söyledi: ''İzmir Büyükşehir Belediyesi yapılan tüm çağrılara rağmen iyi niyet gösterisi yapıp, bu eli havada bırakmıştır. Bugün üçüncü gün itibariyle bizi deniz sektöründe grev yapmaya mecbur bırakmıştır. Türkiye Denizciler Sendikası'nın 66 yıllık tarihinde ilk kez grev yapmaya zorlandık. Bize yüzde sıfır zam önerdiler. Yani bize reva gördükleri ücret yüzde sıfır."

'DENİZCİ'NİN ETKİSİ DE TEPKİSİ DE SER OLUR'

Pekdemir, şöyle devam etti: "Aziz başkana buradan soruyorum bu işçi sizin değil mi? Bu işçiye çoluk cocuk sokağı reva gören siz değil misiniz? Hadi biz kötüyüz, grev yaptık. Sevgili başkan size sesleniyorum. Her yıl bütün toplu sözleşmelerde bu millet sokağa dökülüyor. Hiç bir iş kolundaki işçiyle, sendikalarla barışık değilsiniz. Biz mi suçluyuz, sizin mi kendinizi gözden geçirmeniz gerekir? Sizin 5 milyonluk İzmir halkına bu çileyi çektirmeye hakkınız var mı? Elinizi vicdanınıza koyun. Sizi bir kez daha uzlaşmaya davet ediyor ve bir kez daha uyarıyorum. Denizcinin etkisi de tepkisi de sert olur.''

Etiketler İzmir Grev İZDENİZ