Markafoni 15 milyon dolara satıldı

2011 yılında Güney Afrikalı Naspers tarafından 270 milyon dolara satın alınan ancak geçen ay kapatılan Markafoni'yi Cafer Mahiroğlu adlı işadamı 15 milyon dolara satın aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinden Markafoni'nin yeni sahibi İngiltere'deki Select Group'un sahibi Cafer Mahiroğlu oldu. Mahiroğlu, 2011 yılında Güney Afrikalı Naspers tarafından 270 milyon dolara satın alınan ancak geçen kapanan Markafoni'yi 15 milyon dolara satın aldı. Mahiroğlu, marka için önümüzdeki üç yıl içinde de 15 milyon dolar yatırım yapacak.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Mahiroğlu, 1.5 yıldan bu yana Markafoni'yi takip ettiklerini ve sonunda 5 gün süren bir görüşme trafiğinin ardından satın aldıklarını söyledi. Markanın bilinirliğinin çok güçlü olduğunu ve bunun en büyük avantajları olduğunu belirten Mahiroğlu, cuma günü itibariyle sitenin tekrar aktif olacağını söyledi. Mahiroğlu, önümüzdeki yıldan itibaren de Markafoni'yi Avrupa'ya açacaklarını kaydetti.

E-ticaret'te en önemli unsurun bilinirlik olduğunun altını çizen Mahiroğlu, şöyle konuştu:

"E-ticaret'te firmaların çoğu zarar ediyor. Önümüzdeki yıllarda da çok sayıda firmanın kaybolacağını düşünüyorum. Ancak Markafoni tüketicilerin kafasına kazınmış bir marka. Bu paha biçilemez bir özellik.

Benim bir Türk işadamı olarak Türkiye'ye karşı sorumluluğum var, vefa borcum var. Bu yatırımı dünyanın her yerinde de yapabilirdim ama Türkiye'yi ve burada var olmayı tercih ettim. Türkiye'nin geleceğine güveniyorum."

(HABER MERKEZİ)