Fitch İzmir'in notunu 'AAA'ya yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulusal kredi notunu, "AAA"ya yükseltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fitch Ratings'in mayıs ayı raporunda, "AA+" olan kredi notunun 'yatırım yapılabilir' seviyesinin en üst basamağı olan "AAA"ya yükseltildiğini açıkladı.

Böylece İzmir Büyükşehir Belediyesi hem Fitch'ten hem de Moody’s’den "alınabilinecek en yüksek kredi notunu" almış oldu.

Söz konusu rapora göre, verilen not İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "sürdürülebilir güçlü faaliyet performansını", "yüksek faaliyet marjlarını" ve "ihtiyatlı yönetimini" yansıtıyor. Raporda, İzmir Büyükşehir Belediyesinin borç ölçütlerinin durağan kalmasının beklendiği, borcun cari gelire oranının ortalama yüzde 55 ile dengede kalmasının öngörüldüğü kaydedildi. Belediyenin açıklamasında, "Ulusal kredi derecelendirme notundaki artış, İzmir Büyükşehir Belediyesinin geçmişten günümüze kadar sağlam ekonomik performans sicili ve ılımlı borç seviyelerinden kaynaklanmaktadır" denildi. Fitch Türkiye’nin notunu ise en son ocak ayında ‘BBB-’ olan 'yatırım yapılabilir seviye'den ‘BB+’ ile spekülatif seviyeye indirmişti. (HABER MERKEZİ)

İzmir sokağa fırladı, Ankara eve kapandı!İzmir sokağa fırladı, Ankara eve kapandı!

Etiketler İzmir Türkiye fitch