Yaş çay taban fiyatı Cuma günü açıklanacak

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çay üreticilerinin özel sektöre ucuz fiyattan satış yapmamasını önerdi. Sütlüoğlu, yaş çay taban fiyatlarının Cuma günü açıklanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaş çay kampanyasını değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda telefonla arayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüşen Sütlüoğlu, 2017 yılı yaş çay taban fiyatının Cuma günü açıklanacağını söyledi.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, 3 Mayıs'ta başlayan yaş çay kampanyası döneminde şu ana kadar 71 bin ton yaş çay aldıklarını belirterek, günlük 8 bin 700 ton işleme kapasitesine ulaştıklarını aktardı.

'DÜŞÜK FİYAT VEREN FİRMALARA ÜRÜN SATMAYIN'

Çay üreticilerine ürünlerini özel firmalara ucuz fiyattan vermeme çağrısı yapan Sütlüoğlu, "Vatandaş ucuza çayını vermesin. Böyle olursa özel sektör çay fiyatını yukarı çekecektir. Özel sektöre taban fiyatın altında çay almaması uyarısı yapıyoruz. Bazı özel sektör firmaları vatandaş sıkıştığında fiyatları aşağı çekiyor. Bu ahlaki ve etik değil. Bunun çözümü vatandaşın çay vermemesidir" dedi.

Üreticilerin panik yapmaması söyleyen İmdat Sütlüoğlu, "Biz taahhüt ettiğimiz çay kotasını alacağız. Önümüzde Ramazan ayı var diye acele ediliyor. Ramazan'da çalışılmaz diye bir şey yok. Bu acelecilikten vazgeçelim, fırsatçı bazı özel sektör temsilcilerine fırsat vermeyelim. Üretici çayı değerinde alan özel sektöre çay versin. Fiyatı düşürdüyse vermesin" diye konuştu.

TOPLANTIDA BAKAN ÇELİK ARADI

Yaş çay taban fiyatının açıklanacağı günün henüz belirlenmediğini ancak kısa bir süre sonra açıklanmasını beklediklerini ifade eden Sütlüoğlu'na bu sırada Özel Kalem Müdürü Hüseyin Keleş tarafından, "Bakan arıyor" denilerek cep telefonu uzatıldı.

Toplantıya bir süre ara veren ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüşen Sütlüoğlu, yaş çay taban fiyatının Cuma günü açıklanacağını bildirdi. (RİZE/DHA)