Aras Kargo'ya kayyım heyeti atandı

Aras Kargo'nun yüzde 48 hissesine sahip iki ortağın başvurusu üzerine İstanbul Anadolu 9. Asliye Ticaret Mahkemesi şirkete yönetici kayyım heyeti atadı. Kayyım talebini Aras Kargo'nun yüzde 25 hissesine sahip Avusturyalı ortak da destekledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aras Kargo Anonim Şirketi'nin yüzde 48,13 hissesine sahip A grubu hissedarları, Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Barış Baran Aras ve Meral Aras'ın İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptığı başvuru neticesinde Aras Kargo’ya mahkeme tarafından 5 Mayıs 2017 tarihinde yönetici kayyım heyeti atandı.

İstanbul Anadolu 9. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından daha önce şirkete temsilci kayyım olarak atanan İleri Akıncı'nın sınırlı yetkilere sahip olmasından, mahkeme tarafından temsilci kayyıma verilen geçici yönetim yetkilerinin kaldırılmasından ve hali hazırda bir yönetim kurulu olmamasından dolayı şirketin A grubu hissedarları Meral Aras ve Barış Baran Aras'ın İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonucunda mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, şirketin organsız olduğu ve acilen 'yönetim kayyımı' atanması gerektiği kararı alarak şirkete 5 kişilik kayyım ataması yaptı. Kayyımların en az ikisinin müşterek imzası ile şirketi temsile yetkili olmalarına karar verildi.

5 Mayıs 2017 tarihinde yapılan duruşmaya feri müdahil olarak katılan şirketin yüzde 25 hissesine sahip B grubu hissedarı Post 206 GMBH (Austrian Post) vekilleri de kayyım atanması talebine destek verince şirketin toplam yüzde 73,13'ünün desteği ile süreç hızlanmış oldu ve mahkeme yönetici kayyım ataması yaptı.

Barış Baran Aras, uzun süredir devam eden hissedarlar arası sürecin sağlıklı ve verimli şekilde yönetilmesi konusunda yeni kayyım heyetinin olumlu yönde adımlar atacağına yürekten inandığını söyledi.

ŞUBATTA TİCARİ KAYYIM ATANMIŞTI

Şubat ayında Aras Kargo Anonim Şirketi'ne şirketin A grubu hissedarı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Evrim Aras'ın yapmış olduğu başvuru üzerine İstanbul Anadolu 5. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından ticari kayyım atamıştı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Avusturyalı ortağın şirketin yüzde 50 hissesini alacağı iddia edilmişti. Daha sonra Post 206 Beteiligungs GmbH'nin Aras Kargo Yurt içi Yurt Dışı Taşımacılık A.Ş'nin yüzde 50 hissesinin Evrim Zuhal Aras, Barış Baran Aras, Meral Aras'tan devralması işlemi ile ilgili Rekabet Kurulu'na başvurmuştu.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Aras Kargo kayyım