Sendika ve işveren anlaştı, işçiler protesto etti

Düzce Teknorot Fabrikası'nda toplu iş sözleşmesi için işverenle anlaşan sendika yöneticilerine, zam oranını çok az bulan işçiler tepki gösterdi. Tartışmaların ardından işçilerle fabrika yöneticileri arasında arbede yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Düzce'de otomotiv parçaları üreten Teknorot Fabrikası yönetimi ile Türk Metal Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Mevcut maaşlarda artış ve özlük haklarında iyileştirme için masaya oturan sendikanın anlaşması, işçilerin beklentisini karşılamadı.

'BU KADARINI ALABİLDİK'

Sendikanın yaptığı anlaşmaya tepki gösteren işçiler eylem kararı aldı. Fabrika önünde toplanan çalışanlar toplu sözleşme görüşmelerinde talep ettikleri zammın 3'te 1'i oranında anlaşmaya varıldığını belirterek sendika yönetimini suçladı. Sendika yetkililerinin işçilere “Bu kadarını alabildik” dediği iddia edildi.

'SENDİKA İSTİFA'

Fabrikada toplanan işçiler kararı, “Sendika istifa” ve “Yazıklar olsun” sloganlarıyla protesto etti. Sendikanın anlaşmasına tepki gösteren işçiler ile fabrika yöneticileri arasında arbede çıktı. 1300 işçinin fabrika önündeki bekleyişi sürüyor. (DUVAR)