Genç çiftçiler için son gün

Genç çiftçilere toplam 483 milyon liralık hibe desteği için başvuru sayısı 195 bini buldu. Toplam 16 bin 100 çiftçiye 30'ar bin lira destek verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genç çiftçilere hazırlayacakları projeler için verilecek hibe desteği için başvuru süresi bugün sona eriyor. İlk kez geçen yıl uygulanan hibe desteği için 397 bin genç çiftçi başvurmuştu. Bu çiftçilerden sadece 14 bin 790 çiftçinin projesi kabul edilmişti. Bu yıl şartların zorlaştırılması nedeniyle başvuranların son gününe kadar 195 bin kişi başvuruda bulundu. Böylece geçen yıla göre hibe desteği almak için proje başvurusu yapanların sayısı yüzde 50 azaldı. Bugünkü başvurularla sayının 200 bini aşması bekleniyor. Destek verilecek genç çiftçi sayısı ise sadece 16 bin 100 olacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 16 bin 100 çiftçiye 483 milyon lira hibe desteği verileceğini açıkladı. Bugüne kadar yaklaşık 195 bin başvuru yapıldığını belirten Çelik, 2016-2018 yıllarını kapsayacak genç çiftçi projelerine 30 bin lira hibe verilmesini öngören Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı'nın 2017 yılı başvurularına yoğun ilgi olduğunu söyledi.

BÜYÜKBAŞ HAYVAN DAĞITILACAK

Çelik, bu yılki bütçenin 330 milyon liralık kısmını en az 11 bin genç çiftçiye, büyükbaş ve küçükbaş projeleri kapsamında vermeyi planladıklarının altını çizerek, bu kapsamda genç çiftçilere manda dâhil en az 51 bin büyükbaş ve 100 bin küçükbaş hayvan dağıtılacağını bildirdi.

Projelerle ilgili ön başvurular, internet üzerinden, kesin başvurular ise yerleşim biriminin bağlı olduğu Gıda,Tarım ve hayvancılık İl ve İlçe müdürlüklerine şahsen yapılıyor. Bu başvurularda çiftçilerden ücret talep edilmiyor.

(Kaynak: Ali Ekber Yıldırım/Dünya)

Etiketler genç çiftçi hibe