İslami mortgage dönemi başlıyor

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan, İslam Kalkınma Bankasının Özel Sektör Kurumu (ICD) ile Türkiye'de İslami mortgage geliştirme üzerinde çalışmalarının olduğunu ve çerçeve anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan, İstanbul'da basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

Bostan, İslam Kalkınma Bankası'nın Özel Sektör Kurumu (ICD) ile Türkiye'de 'İslami mortgage' geliştirme üzerinde çalışmalarının bulunduğunu söyledi.

Bostan anlaşmaya ilişkin şu açıklamada bulundu: "ICD ile çerçeve anlaşması imzaladık. Faizsiz bir enstrüman olacak. İlk defa İslami mortgage olacak. Bunun büyük talep göreceğini düşünüyoruz. Çalışmaları 3 ay içerisinde kuruluş aşamalarını tamamlamak istiyoruz ve 1 yıl içerisinde de faaliyete geçmeyi arzu ediyoruz. Anlaşma çerçevesinde katılım mortgage şirketi  kurup ev sahibi olmak isteyenlere uzun vadeli faizsiz kredi sağlamayı planlıyoruz. Burada türev enstrümanlar da söz konusu."

Kanunun kendilerine her türlü para piyasası, sermaye piyasası işlemi yapabilme yetkisini verdiğini ancak piyasalarda herhangi bir işlemlerinin olmadığını belirten Bostan, "Yerli otomobilde olmak ister misiniz?" sorusu üzerine, "Biz Türkiye'ye katma değer kazandıracak her işte olmak isteriz" yanıtını verdi.

(HABER MERKEZİ)