Adidas'ın hedefi Diyarbakır!

Adidas, Nike ve Zara gibi markaların tedarikçilerinden biri olan İskur'un, Diyarbakır'a 100 milyon dolarlık fabrika açmayı planladığı iddia edildi. Bölgedeki yatırımcılar gene de kuşkulu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adidas, Zara ve Nike gibi markaların tedarikçisi olan İskur Tekstil Diyarbakır'a 100 milyon dolar değerinde üç yeni fabrika açmayı planlıyor.

2 BİN KİŞİYE YENİ İSTİHDAM OLANAĞI

Diyarbakır'ın hemen dışında 2014 yılından beri  ekonomik değeri 30 milyon dolar olan iplik fabrikaları bulunuyor. İskur grubu 2015 yılında çatışmalar tekrar başlayınca büyüme, genişleme planlarını dondurmuştu. Bugün ise Diyarbakır'daki Fabrika müdürü Ekrem Kul, bölgede 330 işçi istihdam edilmişken büyüme planlarını canlandırarak 2 bin kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını belirtiyor.

'BARIŞ OLMADAN ÖZEL SEKTÖR GELMEZ'

Reuters'in geçtiği haberde, "Hükümetin Eylül ayında referandumdan önce ekonomik canlanma umudu yaratıp oy toplayabilmek umuduyla 2,8 milyar dolarlık gerçekleştirmesi zor bir yatırım planı açıkladığı" yorumu ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu'un, "Bölgenin teşvik paketlerine değil barış ve huzur ortamına ihtiyacı olduğunu aksi takdirde böylesi paketlerin bir mana ifade etmeyeceğini" söylediği de yer aldı.