Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetleri durduruldu

Rezervasyon sitesi Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetleri haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle durduruldu. Mahkeme, BTK'ye yazı yazılmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Online rezervasyon sitesi Booking.com’un, Türkiye'deki faaliyetleri mahkeme kararı ile tedbiren durduruldu. Karar Booking.com’un haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle verildi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), birlik üyesi seyahat acentalarına karşı haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan dava açtı. İstanbul 5'nci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada Booking.com internet adresi üzerinden veya başka bir adres üzerinden, faaliyet yürütmesi yasaklandı.

TÜRSAB'ın internet sitesinde yapılan açıklamada, "Booking.com BV şirketinin, Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye’de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı yazılmasına karar vermiştir" denildi.

TÜRSAB'ın daha önce yaptığı başvuruyla, Booking.com'a 2 milyon 543 bin 992 lira para cezası verilmişti. TÜRSAB'ın açıklaması şu şekilde:

"Değerli üyeler,

Birlik üyesi seyahat acentaları ile turizm sektörünün önemli sorunu olan ve booking.com internet sitesi üzerinden yürütülen seyahat acentaları aleyhine haksız rekabet oluşturan faaliyetlerin durdurulmasına yönelik; TÜRSAB tarafından İstanbul (5).Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/1174 E. sayılı dosyası ile açılan davanın, 29.03.2017 tarihinde gerçekleştirilen duruşmasında TEDBİR TALEBİMİZ KABUL EDİLMİŞTİR.

Sayın mahkeme;

Davacı tarafın tedbir talebinin kabulüne, Davalı meslek örgütünün üyelerinin ileride telafisi mümkün olmayacak zarara uğrayacakları ihtimaline binaen Booking.com BV şirketinin, Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye’de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı yazılmasına karar vermiştir.

TÜRSAB; Rekabet Kurumu’na daha önce gerçekleştirdiği başvurusunda da, Booking.com BV şirketinin rekabete aykırı eylemlerinden dolayı “Rekabet Kurumu”nca 2.543.992,85 TL idari para cezasına çarptırılmasını sağlamıştır.

Konu bilgilerinize sunulur."

booking-mahkeme-karari