Dolar düşüşte, hisse senetleri yükselişte

Küresel piyasalarda dolar değer kaybetmeye devam ederken, Asya hisse senetleri ise son yılların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asya hisse senetleri, ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinin para politikasının daha da sıkılaştırılmasının zamanlamasına ilişkin tartışmaları yeniden başlatmasıyla birlikte değer kazanırken, dolar kayıplarını sürdürdü.

Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri ralli yaparken, Güney Kore'de hisse senetleri yaklaşık altı yılın en yüksek kapanışına yöneldi. Japonya'da Topix Endeksi tatil sonrası ilk işlem gününde kayıplarını geri aldı. Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi , ABD Hazine tahvil faizlerinde Pazartesi günü görülen düşüşü izleyerek geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dört gün üst üste düştükten sınra fazla değişmedi. Petrol önceki seanstaki kaybının bir kısmını geri alırken, altın değer kaybetti.

Dolar güne 0,14'lük düşüşle başladı. Saat 09.00 itibariyle dolar 3.62 liradan işlem görürken, 0,39'luk kayıp yaşayan euro ise 3.89'dan alıcı buluyor.

FED NE DEMİŞTİ

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD merkez bankası Fed'in bu yıl iki,üç ya da dört kez faiz artırımına gidebileceğini kaydederken, Minneapolis Fed Başkanı Neel KAshkari, faiz artırımı için aceleye gerek olmadığını söyledi. Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimi adayları, yakından izlenen seçimler öncesi, Pazartesi günü TV'de tartıştılar.

PİYASALARIN İZLEYECEĞİ ÖNEMLİ VERİLER

*İngiltere'de Salı günü açıklanacak veriler, enflasyonun Şubat ayında yüzde 2 hedefinin hafifçe üzerine çıktığını ve perakende satışların arttıını gösterebilir.

*Fransa'da Cuma güü satın ama yöneticileri endeksi (PMI) ve dördüncü çeyrek GSYİH verileri açıklanacak.

*Bu hafta, 23 Mart'ta Başkan Janet Yellen'ın ki de dahil bir dizi Fed yetkilisi konuşma yapacak.

*Yeni Zelanda, Filipinler ve Sri Lanka merkez bankaları politika toplantılarını gerçekleştirecek.

*Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Salı günü Avrupa Birliğiile ticaret görüşmeleri yapacak.

(Kaynak: Bloomberght)

Etiketler Dolar FED hisse