Fitch: Dolar bu yıl 3.80 seviyesinde seyredebilir

Piyasalar FED'in gelecek haftaki toplantısına odaklanırken, dolar 3.70 seviyelerinden işlem görüyor. Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch'e göre ise kur bu yıl yaklaşık 3,80 seviyesinde seyredebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FED'in 14-15 Mart'taki toplantısında faiz artırımına gideceği beklentisiyle TL üzerindeki baskı sürüyor. Dolar/TL 3.70, 3.91 seviyelerinde dalgalanıyor.

FED Başkanı Janet Yellen geçen hafta yaptığı açıklamada, mart ayında faiz artırmanın uygun olabileceğini söylemişti.

Ocak ayında 3.94'ü gören dolar, Merkez Bankası'nın müdahaleleri ve doların uluslararası alanda değer kaybıyla 3.60 seviyelerine inmişti.

FITCH: YÜZDE 2.4 BÜYÜME BEKLİYORUZ

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch yayımladığı bir raporda Türkiye ekonomisinde 2017'de “ılımlı ekonomik iyileşmenin” beklediğini belirtti. Fitch'e göre büyüme bu yılın sonunda % 2,4, gelecek yılın sonunda ise % 2,8 oranında gerçekleşecek.

Raporda, “Ocak ayının ortasına kadarki iki aylık süreçte sert şekilde değer kaybeden Türk lirası, yatırım algısındaki değişim ve sıkılaştırılmış para politikası sayesinde iyileşti. Fitch halen haftalık repo faizinde bir artırım beklemektedir” ifadelerine yer verildi.

Fitch'e göre kur bu yıl ve gelecek yıl yaklaşık 3,80 seviyesinde seyredebilir.

(HABER MERKEZİ)