Samsung'da rüşvet depremi

Samsung yöneticileri yolsuzlukla suçlanıyor. Suçlamalar firmada deprem etkisi yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Güney Kore savcıları, ülkenin teknoloji devi Samsung'un başkan yardımcısı Lee Jae-yong'la birlikte şirketin dört yöneticisini rüşvet, yolsuzluk ve şirket hisselerini deniz aşırı ülkelerde saklamakla suçluyor. Lee Jae-yong, hükümetin Samsung'a kolaylıklar sağlaması karşılığında Park Geun-hye'nin yakın arkadaşı Choi Soon-sil tarafından yönetilen muhtelif kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağış yapmakla suçlanıyor.  Samsung'un yolsuzlukla  suçlanan dört yöneticisinden üçü görevlerinden istifa etti.Bugün sabah saatlerinde Samsung, merkez strateji ofisini tasfiye ettiğini açıkladı.

DEVLET BAŞKANI AZLEDİLEBİLİR

Güney Kore devlet başkanı Park Geun-hye hakkında Aralık ayında açılmış olan soruşturmayla bağlı olarak yöneltilen suçlamalarda Lee Jae-yong aynı zamanda meclis önünde yalancı şahitlikle de suçlanıyor. Park Geun-hye hakkında açılmış olan soruşturmanın seyriyle ilgili ise Anayasa mahkemesinin kararı bekleniyor. Eğer Anayasa mahkemesi soruşturmanın devam etmesine karar verirse bu durum Güney Kore'nin demokratik yollarla seçilmiş ilk devlet başkanının azledilmesine yol açabilir.

Samsung'un şimdiki yönetim kurul başkanı Lee Kun-hee'nin oğlu Lee Jae-yong ise Samsung'un ilerideki veliahtı olarak anılıyordu. 2014 yılında Lee Kun-hee oğluyla beraber Forbes dergisi dünyanın en güçlü 35. kişisi seçilmişti.

Samsung'un veliahtına 12 yıl hapis isteniyorSamsung'un veliahtına 12 yıl hapis isteniyor

(DIŞ HABERLER)