Samsung'un varisi tutuklandı

Samsung'un veliahtı Lee Jae-yong tutuklandı. Lee'nin tutukluluk süresi 18'aya kadar uzayabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsung'un Başkan Yardımcısı ve veliahtı Lee Jae-yong, Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin yetkilerinin elinden alınmasına yol açan soruşturma kapsamında tutuklandı. Lee, babası Lee Kun-hee'nin hasta olması nedeniyle başkanlık görevine vekalet ediyor.

Lee Jae-yong, devlet Başkanı Park Geung-hye'nin görevinden alınmasına yol açan yolsuzluk ve siyasi nüfuz skandalına ilişkin olarak mahkemeye ifade veren Jay Y. Lee. Park'ın arkadaşı olan Choi Soon-sil tarafından yönetilen vakıflara bağışta bulunmakla suçlanarak tutuklandı.

Mahkeme, yeni delilerin elde edildiğini ve Lee'nin kaçması olasılığı değerlendirilerek tutuklanma kararı verildiğini belirtti. Samsung Group yaptığı açıklamada, davanın ilerleyen aşamalarında gerçeklerin ortaya çıkması için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtti.

DAVA SÜRESİNCE TUTUKLU KALABİLİR

Lee Jae-yong’un mahkeme süreci bitene kadar tutuklu kalabileceği ifade ediliyor. Bu sürecin 18 aya kadar uzaması ihtimaller arasında yer alıyor.

Lee Jae-yong, Güney Kore’nin görevden alınan eski devlet başkanı Park Geun-hye hakkında yürütülen incelemenin ardından rüşvet suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Samsung’un veliahtının Güney Kore Devlet Başkanı’na 38 milyon dolar rüşvet verdiği iddia ediliyor.(Kaynak: Hürriyet)