İran'a doğalgaz piyangosu

Dünyanın en büyük 3'üncü petrol üreticisi İran, 30 milyar varil kapasiteli yeni havzalar keşfettiklerini açıkladı. İran, petrolün yanı sıra yapılan doğalgaz keşiflerinin daha önemli olduğunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran, 30 milyar varil kapasiteye sahip yeni petrol havzaları keşfettiklerini açıkladı. Yapılan duyuruda ülkenin büyük rezervlerine kıyasla bunun düşük bir miktar olduğu ancak keşfedilen doğalgaz havzalarının oldukça geniş olduğu yer aldı.

İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) tarafından yapılan açıklamada yaklaşık 30 milyar varil petrole sahip yeni havzalar keşfettikleri belirtildi. İran basınında çıkan haberlere göre NIOC başkanı Seyyed Saleh Hendi, petrolün yanı sıra son dört yılda yapılan araştırmaların doğalgaz rezervlerinin daha fazla olduğunu gösterdiğini söyledi. Son keşif çalışmalarında 128 trilyon metreküp doğalgaz rezervi keşfedildiği vurgulandı.

'DAHA KÜÇÜK REZERVLERE ALIŞMALIYIZ'

Yeni bulunan rezervlerin ülkenin diğer bölgelerindeki havzalara kıyasya küçük olduğunu söyleyen Hendi: "Artık Yadavaran ve Azadegan gibi büyük petrol rezervlerine ve da edip daha küçük rezervlere alışmalıyız" dedi.

Sahip olduğu 157 milyar varillik petrol rezervi ile dünyadaki petrol üreticileri arasında İran, 3'üncü sırada bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde petrol zengini Khuzestan bölgesinde gerçekleşen kum fırtınası sonucunda İran'ın petrol üretiminde 700 bin varil açık oluştu. NIOC, hasarın giderileceğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)