Büyükanne maaşında son karar

Devlet, torunlarına bakan büyakannelere aylıt 425 TL ödeme yapacak. Projeyle ilgili detaylar da netleşti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, torununa bakacak büyükannelere verilecek maaşı açıkladı. Pilot uygulaması yakında başlayacak uygulamada torunlarına bakan büyükannelere aylık 425 TL ücret ödenecek.

Müezzinoğlu, büyükanne maaşı alabilmek için gerekli olan kriterleri de açıkladı. Proje, İstanbul ve Bursa illerinde, seçilecek 5 bin ailede pilot uygulama olarak başlıyor. Çalışan annelerin çocuklarına bakacak olan büyükanneler, 65 yaşından büyük olmayacak. Uygulama kapsamında da büyükannelere asgari ücretin yüzde 30’u olan 425 lira ödenecek. Pilot uygulamaya daha sonra Kayseri, Denizli de dahil edilecek.

BAŞVURULAR BU AY BAŞLIYOR

Pilot uygulamanın yapılacağı illerde yaşayıp şartları taşıyanlar, bu ay başvurularını yapabilecek. Bu başvurular incelenerek 7 bin aile belirlenecek. Mart ayında da uygulama başlayacak. Uygulama kapsamında torun bakan anneanne ya da babaanneler 1 yıl boyunca aylık 425 lira maaş alabilecek.

Uygulamada büyükannenin gelir durumuna bakılmayacak. Ancak annenin maaşı asgari ücretin 2 katını aşmaması gerekecek. (HABER MERKEZİ)

Etiketler büyükanne Maaş torun