İşçiler Skyland inşaatını durdurdu

Skyland İstanbul şantiyesinde kötü çalışma koşulları nedeniyle işçiler iş bıraktı. İşçilerin sabrını günlerdir devam eden elektrik kesintileri taşırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Seyrantepe’deki Skyland İstanbul şantiyesinde 2 bine yakın inşaat işçisi, "şantiyedeki kötü yaşam ve çalışma koşulları" nedeniyle iş durdurdu. Eroğlu İnşaat’a bağlı Skyland İstanbul şantiyesinde inşaat işçileri, günlerdir elektrik verilmemesi üzerine inşaat işçileri gece saatlerinde şantiye yolunu kapatarak iş bıraktı.

Günlerdir koğuşlardaki elektrik kesintisinin 'kötü koşulların son damlası' olduğunu söyleyen işçiler bu sabah kendilerini ziyaret eden sendikacılara, "ne yemeklerin yenilebilir olduğunu ne de işçilerin kaldıkları koğuşların düzenli ve sağlıklı olduğunu" söyledi. Eylemin başlaması ile birlikle şantiye şefinin 9 elektrik teknisyenini çağırarak elektrik kesintisini çözmeleri için görevlendirdiği belirtiliyor.

Eroğlu İnşaat’a ait Skyland İstanbul şantiyesi, 2016’da söz konusu şantiyede çalışırken hayatını kaybeden Veysel Karani Keleşoğlu’nun cesedi 1.5 gün sonra inşaat sahasının 1,5 kilometre ilerisinde moloz yığınlarının içinde bulunmasıyla gündeme gelmişti. (HABER MERKEZİ)