S&P, Türkiye'nin notunu negatife düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu durağandan negatife düşürdü. S&P'nin sürpriz açıklamasının ardından, piyasalar Fitch'ın bu akşam yapacağı değerlendirmeye çevrilmiş durumda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ın Türkiye'nin kredi notuyla ilgili bu akşam açıklama yapması beklenirken, öncesinde Standard and Poor's'dan (S&P) sürpriz bir açıklama geldi.

S&P), Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife düşürdü, 'yatırım yapılamaz' düzeyde olan 'BB' notunu ise değiştirmedi. Standard and Poor's, Merkez BankasI'nın uyguladığı para politikasının yetersiz kalabileceğini belirtti.

S&P ayrıca, Türkiye GSYİH'sinde 2016 yılı içerisinde yaklaşık yüzde 2 oranında büyüme öngörürken, 2017 için ise bu oranı yüzde 2.4'e yükseltti.

DÖVİZ NASIL ETKİLENDİ

Daha önceden de Türkiye'nin kredi notunu düşüren S&P'nin açıklamasının ardından döviz kurundaki hareketlilik sınırlı oldu. Uluslararası piyasalarda saat 20.20 itibariyle dolar 3.8707, euro ise 4.1382 liradan işlem görüyor.

FITCH BEKLENİYOR

Piyasalar bugün geç saatlerde duyurulması beklenen Fitch'in Türkiye kredi notu açıklamasına da kilitlenmiş durumda.

(HABER MERKEZİ)