Ekonomi Bakanı: Döviz satmak doğru değil

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, kurdakiyükselişi önlemek için döviz satmanın doğru olmadığını söyledi. Zeybekçi'ye göre dövizdeki yükseliş spekülatif.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomi Bakanı Nihat zeybekçi, son haftalarda rekor üstüne rekor kıran dövizdeki yükselişin spekülatif olduğunu iddia etti. Zeybekci, "Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değildir. Elinde çok fazla enstrüman var. Önümüzdeki dönemde spekülatif hareketlerden ümidin kesilmesiyle TL normal seyrine dönecektir" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklamaları şöyle:  "Merkez Bankası'nın elinde bugün çok fazla enstrüman var. Merkez Bankası'ndan birilerinin istediği yaklaşım, döviz satarak piyasaya müdahale etmesidir, bu yanlış bir yaklaşımdır. Başka enstrümanlar da vardır. Çok güçlü şekilde bunların gereğini yapabilecek durumdadır. Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değildir.

Türkiye'nin kısa vadeli borçlarına, kamu borçlarına bakınca yerine getiremeyeceği hiçbir sorumluluk yoktur. Piyasalardaki hareketlere bakınca kurdaki hareketin spekülatif olduğunu görüyoruz.

Önümüzdeki dönemde spekülatif hareketlerden ümidin kesilmesiyle TL'nin normal seyrine döndüğünü göreceğiz. TL'nin negatif ayrışmasının bitmemesi için hiçbir gerekçe yok." (HABER MERKEZİ)