Fabrikasını büyükşehirden taşıyana teşvik

Hükümetin, 23 ile teşvik paketinden işletme sahipleri de yararlanabilecek. İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerden fabrikasını taşıyanlar yer tahsisi, düşü faizli kredi, taşınma, çağrı merkezi gibi destek paketlerinden yararlanabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomik açıdan az gelişmiş 23 ile yatırımları teşvik etmek için hazırlanan 'Cazibe Merkezi Programı'nın ayrıntıları belli oldu. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerden işletmesini taşıyanlar, destek paketlerinden yararlanabilecek.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, 23 ilde yarım kalmış, işletmeye geçememiş tesislerin yeniden ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren program kapsamında desteklenecek iller şöyle: Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şımak, Tunceli, Van.

2 MİLYON TL YATIRIM ŞARTI

İmalat sanayinde en az 2 milyon liralık yatırım yapan ve 30 kişiye istihdam sağlayanlar desteklerden yararlanabilecek. Ayrıca, çağrı merkezinin destek alabilmesi için asgari 200 kişiye istihdam yaratması ve hizmet sözleşmesi imzalanması şartı aranacak.

Üretim Tesisi Taşıma Desteğinden, son iki yıldır üretimini sürdüren işletmeler, iki yıl içinde taşınmaları ve en az 200 kişiye istihdam sağlamaları koşuluyla desteklerden yararlanabilecek.

Program kapsamında, yatırım ve üretim, taşınma, çağrı merkezi destek paketleri ile yatırım yeri tahsisi, danışmanlık, bina yapım, düşük faizli işletme kredisi desteği gibi destekler verilecek.

Tesisini taşıyan işletmelere, hem yatırım yeri tahsis edilecek hem de faiz indirimli işletme kredisi verilecek.

Bu 23 ilden birinde çağrı merkezi kuracak olan işletmelere bina tahsisi fiber iletişim altyapısı ile personel eğitim desteği verilecek.

Yatırımcılar koşulları taşımak şartıyla bu desteklerin tamamından veya bir kısmından yararlanabilecek.