Dolar ve euro durdurulamıyor

Dolar ve Euro haftaya yeni tarihi zirve ile başladı. Haftanın ilk işlem gününde dolar 3.7010 lira, Euro 3.9089 lira oldu...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küresel piyasalarda tırmanışını sürdüren dolar ve parite etkisiyle yükselen euro, yeni haftaya yeni rekor düzeylere tırmanarak başladı.

Dolardaki küresel değer kazancı ve devam eden lokal endişelerle dolar/TL 3.70 seviyesini aşarak güne yeni tarihi zirvesinden başladı. Kur saat 11.57 itibari ile bankalararası piyasada 3.7010 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL ise 3.9089 seviyesini görerek rekor kırdı.

Dolar ve parite etkisiyle eurodaki hızlı tırmanışı, geçen Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi tetikledi. ABD verisi, tarım dışı sektörlerde ücret artışlarında ilerlemeyi gösterdiği için, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın 2017 yılında öngörülenden de çok faiz artışına gitme olasılığını güçlendirdi.

Faiz artışının beklenenden de çok olma olasılığı, başta lira olmak üzere gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki satış baskılarını artırdı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Dolar Kur euro rekor