Maden işçisine 'zorunlu ferdi kaza sigortası' geliyor

‘Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası’ kapsamında ölüm ve sürekli sakatlık halinde madenciye 150 bin lira ödeneceği ifade ediliyor. Tekliflerin verileceği son tarih 17 Ocak.

Google Haberlere Abone ol

Ahmet Külsoy

DUVAR - Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, bağlı müesseselerde istihdam edilen personel için 'zorunlu ferdi kaza sigortası' satın alacak. Sigorta limitleri ise kişi başına ölüm ve sürekli sakatlık için 150 bin lira olarak belirlendi. İhale kapsamında sigorta süresinin bir yıl olduğu açıklandı.

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası poliçesinin düzenlenmesinde uyulacak maddeler ise şöyle sıralandı:

-Aylık düzenlenen personel giriş çıkışları ilgili aydan sonraki ay başında bildirilecek olup, bu bildirimler yapılmadan ay içinde oluşacak kazalarda da bildirim yapılmış sayılacak ve sigorta şirketi bu kazayı ret etmeyecek,

- Kurum tarafından sigortacıya verilecek olan personel listelerinde personelin görev yerinin veya unvanının değişmesi halinde ayrıca bildirimde bulunulmayacak, anlaşmazlık konusu olmayacak,

-Poliçeler, sigortalının bağlı olduğu genel müdürlük veya müesseseler adına toplu olarak yapılacak. Yeraltı kömür madenciliği faaliyetinde bulunan personel söz konusu işin icrası süresince ölüm ve sürekli sakatlık halinde sigorta kapsamında 150 Bin lira alacak.

İKİ ANA TAZMİNAT

Poliçede düzenlenecek hükümlere göre, ölüm ya da sakatlık halinde tazminat ödenecek. Belirlenen teminatlar ise şöyle;

Ölüm teminatı: Bu sigorta ile teminat altına alınan bir kaza, sigortalının kaza tarihinden itibaren iki yıl içinde ölümüne yol açtığı takdirde, teminatın tamamı, sigortalının kanuni varislerine ödenecek.

Sürekli sakatlık teminatı: Bu sigorta ile teminat altına alınan bir kaza, sigortalının kaza tarihinden iki yıl içinde sakatlığına yol açtığı takdirde, tıbbı tedavinin sona ermesi ve sakatlığın kesin olarak tespiti sonucunda, sürekli sakatlık tazminatıyla ilgili şartlarda belirtilen oranlar dahilinde ödeme yapılır.

TEKLİFLER BEKLENİYOR

Türkiye Taş Kömürü Kurumu(TTK), sigorta şirketlerinin teklifini bekliyor. Tekliflerin verileceği en son tarih 16 ocak 2017 olarak kaydedildi.