Tarım Orkam-Sen'den açığa almalara tepki

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda KESK üyelerine yönelik açığa almalar tepkilere neden oldu. Sendikanın Tunceli'deki üyelerine soruşturma tebligatının 'FETÖ'den yapılması şaşkınlık yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL kapsamında kamuda açığa alma ve görevden uzaklaştırma furyası Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na da sıçradı. Açığa alınanlar arasında KESK'e bağlı Tarım Orkam-Sen üyeleri de bulunuyor.

Sendika, açığa almalara tepkisini göstermek amacıyla bugün basın açıklaması yapacak. Tarım Orkam-Sen'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra kamuda haksız ve hukuksuz bir şekilde başlatılan görevden almalar ve görevden uzaklaştırmalar hız kesmeden işkolumuz olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın'da da sürüyor. Bugüne kadar üyelerimizin de içinde olduğu çok sayıda kamu emekçisi açığa alınmış bulunmaktadır. Kamu emekçilerine yönelik yapılan bu saldırıları kınamak ve basını bilgilendirmek amaçlı sendika binamızda basına ve kamuoyuna açıklama yapılacaktır" denildi.

Son olarak Tunceli'de 16 memur, 1 işçi görevden uzaklaştırıldı. Bu kişilerden 16'sının üyeleri olduğunu belirten Tarım Orkam-Sen Dersim temsilcisi Eren Turan, "Sendikalı arkadaşlar olarak soruşturmanın tebliğinin FETÖ-PDY terör örgütü şüphelisi olarak başlatılması bizi büyük bir hayrete düşürmüştür. Yıllarca FETÖ-PDY terör örgütüyle mücadele edip, FETÖ’nün ülkeye bir mikrop misali zarar verdiğini sürekli olarak dile getirdik. Ülkenin barışçıl ve huzurlu yaşamına hasret duyuyoruz ve bunun sağlanması için mücadele ediyoruz. Bizlere yapılan haksız yaptırımların ve soruşturmaların derhal geri çekilmesini istiyoruz. Açığa alınan 16 sendikalı arkadaşımızın herhangi bir terör örgütüyle ilişkisi kesinlikle yoktur. Bunu sendikamız Tarım Orkam-Sen olarak şiddetle reddediyoruz” demişti.

(HABER MERKEZİ)