Dolar önce düştü sonra yükseldi

Güne yüzde 1.2'lik kayıpla başlayan dolar uzun bir aradan sonra 3.35'in altına indi. Dolar öğle saatlerinde 3.3489, euro 3.612 seviyelerinden işlem gördü. Ancak, öğleden sonra yeniden tırmanma eğilimine giren dolar saat 15.00 itibariyle 3.40 seviyelerinden işlem gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yabancı yatırımcıların satıştan, alıma geçmesi nedeniyle dolarda pazartesiden itibaren görülen aşağı yönlü hareket bugün de devam etti. Geçen hafta 3.60'la tüm zamanların rekorunu kıran dolar, yeni güne yüzde 1.2'lik kayıpla başladı. Dolar 3.3410, euro da 3.61 seviyelerinden işlem gördü. Öğleden sonra tırmanma eğilimine gören dolar yeniden 3.40 seviyelerini geçti.

Dolardaki düşüşte, hükümetin yürüttüğü dolar kampanyasının yanısıra Trump'ın ABD'de başkanlık yarışını kazanması sonrası oluşan panik havasının dinmesi ve 'gelişmekte olan ülkeler'den gelen olumlu hava etkili oldu. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da önceki gün yaptığı açıklamada, TL’nin aşırı değerlenmesine veya aşırı değer kaybına karşı kayıtsız kalınmadığını belirterek, kurlardaki dalgalanma için “Finansal istikrara risk oluşturması durumunda TCMB elbette kayıtsız kalmaz, tüm araçları ile gereken yapılır” demişti.

2017 SONU TAHMİNİ 3.75

Öte yandan Commerzbank analisti Tatha Ghose, "TCMB, hükümetin görüşlerinin aksine reel faiz oranını kayda değer biçimde pozitif tutamazsa" yıl sonu dolar/TL tahmini olan 3.75 seviyesi için "kayda değer yukarı yönlü potansiyel" gördüğünü açıkladı.